Shockwave therapie

Wat is shockwave therapie?
Shockwavetherapie wordt succesvol ingezet voor de behandeling van spier-peesweefsel en peesaanhechtingen. Shockwaves zijn geluidsimpulsen met zeer veel energie, die zich als golven in de diepte kunnen verplaatsen. De energieafgifte in het behandelgebied verbetert de stofwisseling en de bloedcirculatie. Hierdoor worden herstelmechanismen gestimuleerd.
Daarnaast is Shockwave therapie is een veilige en goed onderbouwde therapie. Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken gedaan die aantonen dat Shockwave therapie snelle effecten teweeg brengt.

Bij welke klachten kan shockwave therapie ingezet kan worden?
Kalkafzetting in pezen Achillespees klachten
Hielspoor
Tennis-golferselleboog
Dupuytren
Sportblessures
Acute en chronische gewrichtsklachten
Slecht genezende wonden
Triggerpoint behandelingen

Staat uw klacht er niet bij? Vraag uw huisarts of therapeut of uw te behandelen klacht in aanmerking komt voor shockwave therapie.

Behandelinformatie
De shockwave behandeling kan vrij pijnlijk zijn. De intensiteit van de behandeling kan aangepast worden aan uw pijngrens. Er zal met het toedienen van de geluidsgolven eerst met een lage intensiteit gestart worden. Vervolgens wordt de intensiteit opgevoerd als de pijn weg trekt. Napijn kan per behandeling verschillen. Over het algemeen is de ergste pijn weg zodra de behandeling stopt, maar het kan voorkomen dat er enkele uren tot dagen na de shockwave behandeling een wat zeurderige napijn blijft bestaan.

Intake procedure
Om te kijken of shockwave therapie een behandelmethode is die bij u toegepast kan worden, wordt er bij het eerste consult een intake gedaan. Om een goede diagnose te kunnen stellen biedt Fytalis de mogelijkheid om echodiagnostiek in te zetten. Zo kan er nauwkeurig gekeken worden wat de pijn veroorzaakt.

Vergoeding
Hoewel de kostprijs van de behandeling hoger ligt dan door de verzekering wordt vergoed, brengen wij het verschil niet in rekening. Een shockwave behandeling valt daarmee onder een normale fysiotherapie behandeling.